استقبال بینظیر مردم از نمایشگاه کتاب غافلگیرکننده بود/«نشان» در خدمت مخاطبین است – قوه قضائیه | خبرگزاری میزان
خبرگزاری میزان – نمایشگاه کتاب تهران در سی و سومین دوره خود روزهای شلوغی را در مصلی امام خمینی (ره) تهران پشت سر میگذارد.
سید مهدی طباطباییفرد، مشاور و نویسنده، در ارتباط با برگزاری نمایشگاه حضوری کتاب پس از غیبت دوساله گفت: آنچه که بنده از نمایشگاه دیدم، غافلگیرکننده بود استقبال بینظیر مردم از همین روزهای ابتدایی نمایشگاه است. زیرا هنوز نگرانیها در مورد شیوع ویروس کرونا وجود دارد اما مردم نتوانستهاند شوق حضور در نمایشگاه را بعد از سه سال فراغ مهار کنند. حتی من به جهت شغل روانشناسیام با ترسها و نگرانیهای مردم در این مورد مواجهم اما خوشبختانه دیدم هیچ چیز مانع حضور مردم نشده است.
این نویسنده با بیان اینکه حتی از جهتی تصور میکردم شرایط اقتصادی سخت باعث کمرنگ شدن حضور بازدیدکنندگان باشد، افزود: بنده گمان میکردم که استقبال کمتری را شاهد باشم. حتی بعضی دوستان به من گفته بودند که ما خرجهای واجبتری تا خرید کتاب داریم، امادر بدو ورود استقبال خیلی خوب مردم را دیدم، با توجه به روزهای ابتدایی آغاز بهکار نمایشگاه شرایط را بسیار خوب دیدم و گمان میکنم استقبال بیشتری را هم در روزهای آتی شاهد باشیم.
وی در ارتباط با همزمانی برگزاری نمایشگاه حضوری و مجازی عنوان کرد: ما باید زودتر از اینها به مساله برگزاری همزمان دو نمایشگاه، ورود میکردیم و به این سطح میرسیدیم و به تعبیر بنده یکی از برکات دوران کرونا شاید همین امر باشد، قطعاً این مساله بر فروش تاثیر بیشتری دارد و ما مخاطبان را از طیفهای مختلف گرد هم میآوریم. کما اینکه بسیاری از مردم در سالهای گذشته، با مشقتهای زیادی به نمایشگاه میآمدند. امیدوارم هم در بعد مجازی و هم حضوری رشد کنیم و پاسخ منفعلانه به شرایطی که در آن قرار داریم، ندهیم.
طباطباییفرد در خصوص اولویت خرید از نمایشگاه و خدمات غرفههای مختلف تصریح کرد: عریضتر شدن راهروها نسبت به سالهای گذشته بسیار ایده و عمل خوبی بود که رقم خورده است و این بازتر بودن فضا حس خوبی را به مخاطبین میدهد. به دلیل حرفهام علاقه به بررسی و پیگیری کتب در حوزه روانشناسی دارم و حتماً از همه غرفههای با این مضمون دیدن میکنم. همچنین هر کتاب یا موضوعی از کتاب که به رشد و بهتر شدن من کمک کند را بررسی میکنم.
وی در خصوص آثار خود در نمایشگاه عنوان کرد: امسال دو کتاب «قدرت متفاوت اندیشیدن» و «قصر حبابی» من در نمایشگاه موجود هستند، که «قدرت متفاوت اندیشیدن» حاوی تمثیل متفاوت از داستانهایی که در قاب اتاق مشاوره رقم میخورند است و «قصر حبابی» حاوی ۳۰ باور غلط درباره زوجین است که آنها را به مشکل و دردسر میکشانند.

«نشان» در خدمت مخاطبین نمایشگاه کتاب است
مدیر عملیات نقشه و مسیریاب «نشان» در گفتگو با ستاد خبری نمایشگاه کتاب تهران از خدمات این نرمافزار برای ایام برگزاری سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران خبر داد.
نظری با اشاره به اضافه شدن دو قابلیت عمده «نشان» برای ایام نمایشگاه توضیح داد: اولاً ما در بحث مسیریابی به مخاطبین «نشان» کمک میکنیم بهترین مسیرهای دسترسی به نمایشگاه، چه از طریق خودروی شخصی و چه وسایل حملونقل عمومی را بیابند، ثانیاً در محدوده مکانی نمایشگاه (مصلی امامخمینی(ره)، جانماییهای داخلی را در اختیار مخاطبین گذاشتهایم تا به همه نقاط موردنیازشان در نمایشگاه به سهولت دسترسی پیدا کنند.
او درباره جانماییهای محوطه نمایشگاه کتاب گفت: هم نقاط مختلف محوطه نمایشگاه مثل سرویس بهداشتی، ایستگاه پلیس، نمازخانه، کیوسکهای غذا و رستورانها، خودپردازها، دستگاههای جستجوی کتاب و بخشهای مختلف نمایشگاه را پوشش میدهیم، هم با همکاری مسئولین برگزاری نمایشگاه امکان جستجوی جانماییهای داخلی غرفهها مثل اینکه هر انتشاراتی کجا واقع شده است را هم اضافه کردیم که بازدیدکنندگان نمایشگاه میتوانند با جستجوی نام غرفه به سمت آن مسیریابی کنند.
مدیر عملیات «نشان» در این مورد افزود: همچنین بازدیدکنندگان میتوانند درباره هر غرفه عکسها و نظرات خود را به اشتراک بگذارند تا سایر مخاطبین هم از آنها استفاده کنند.
نظری در جمعبندی مطالبش بیان کرد: تلاش کردیم هر داده مکانمحور در محدوده نمایشگاه کتاب و خدماتی که مدنظر هست، در «نشان» قابل جستجو و مکانیابی باشد.
وی با تاکید بر اینکه همفکری با کمیتههای اجرایی نمایشگاه بینالمللی کتاب ما را برآن داشت تا با بهرهمندی از فضای مجازی و قابلیتهای موقعیتنمایی ترددی آسان برای بازدیدکنندگان رقم بزنیم، تصریح کرد: بخش مهمی از شلوغیهای نمایشگاه بخاطر پیدا نکردن غرفهها، عدم اطلاع از جانمایی ناشران در راهروها و دسترسی به امکانات رفاهی است ،با توجه به اینکه رئیس و قائم مقام این دوره از نمایشگاه کتاب، دغدغه سلامت مردم را داشتند، تاکید کردند؛ تمام امکانات نشان را در جهت رقم خوردن یک خرید و بازدید آسان و کم تردد برای مخاطبان بکار گیریم.

حضور هرساله ناشران ایرانی در نمایشگاه کتاب مسقط
نماینده وزارت ارتباطات کشور عمان گفت: اول از هر چیزی از شنیدن نام ایران افتخار میکنم، چرا که ایران یک کشور اسلامی است. مهمتر از همه؛ هرآنچه که ایران امروز به دست آورده است چه در عرصه فرهنگ چه علم و هنر، همه حاصل تلاش فرزندان این کشور است.
اصغر القاسمی نماینده وزارت ارتباطات کشور عمان درباره حضور این کشور در نمایشگاه کتاب تهران اظهار داشت: آنچه که در این مدت شاهد بودم؛ توجه جدی مسئولان ایرانی برای برپایی نمایشگاه کتاب بود، همچنین دولت عمان نیز توجه جدی و پیگیری مکرری برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران داشتند، چراکه آشنایی با ناشران و نویسندگان ایرانی، شناخت فرهنگ و کتابخوانی ایرانی و همچنین معرفی ناشران و نویسندگان عمانی برای دولت عمان بسیار مهم بود.
القاسمی افزود: دیدار حضوری با شهروندان ایرانی، در فضای فرهنگی نمایشگاه نیز برای ما بسیار مهم بود، چرا که ما شهروندان ایرانی را شهروندان دوستدار علم و معرفت میدانیم.
وی درباره میزبانی ایران عنوان کرد: استقبال ایران از ما بینظیر است و حتی گاهی بعضی مسائل یا چیزها را پیش از اینکه ما درخواست کنیم، برای ما فراهم میآورند. در نمایشگاه امسال کتاب از مسئول بالا دست تا کارمند ساده به میهمانان خارجی نمایشگاه توجه دارند و سعی دارند تمام امور را تسهیل کنند، همچنین خدمات مورد نیاز را در تمام مدت برای ما ارائه میکنند.
نماینده وزارت ارتباطات کشور عمان درباره اشتراکات و تعامل فرهنگی عمان و ایران بیان کرد: هر دوکشور در منطقه جغرافیایی خاورمیانه قرار داریم و همین امر سبب میشود تا عمان و ایران یک هدف داشته باشند. همچنین ایران در تصمیمگیریهای فرهنگی منطقه، نقش جدی ایفا میکند. هرچند سلطنت عمان سعی دارد تا با تمام کشورهای جهان ارتباط خوبی داشته باشد، اما به هرحال اولویت ما در ابتدا کشورهای همسایه مانند ایران است. اسلام اصلیترین نقطه اشترک ماست و همین محور تمام تعاملات فرهنگی، هنری و اجتماعی ما با این کشور است.
وی درباره مشارکت ناشران ایرانی در نمایشگاه مسقط نیز افزود: ناشران ایرانی هرساله در نمایشگاه کتاب مسقط حضور پیدا و برای این حضور بسیار تلاش میکنند. حقیقت این است که جامعه ایرانی جامعه بیدار است.
القاسمی همچنین درباره اینکه وقتی نام ایران میآید چه تصویری در ذهنش تداعی میکند؛ افزود: اول از هر چیزی از شنیدن نام ایران افتخار میکنم، چرا که ایران یک کشور اسلامی است. مهمتر از همه؛ هرآنچه که ایران امروز به دست آورده است، چه در عرصه فرهنگ و چه علم و هنر، همه حاصل تلاش فرزندان این کشور است. هر چیزی که ایران به آن رسیده است یک روزه و یک شبه بدست نیامده، بلکه نتیجه تلاش، صبر، ممارست و شکست است. به عقیده من سکوی یک نتیجه خوب، شکست است. اگر در آزمون و خطاها شکست نخوریم به نتیجه مطلوب نمیرسیم، برای همین امروز ایران در عرصه بین الملل موفق ظاهر شده است.

تعداد بالای ناشران ایرانی اعجاب برانگیز در نمایشگاه کتاب است
مدیر اتحادیه ناشران و توزیع کنندگان قطری گفت: ما به دنبال تعامل ناشران ایرانی و قطری برای ترجمه کتاب و تبادل علمی و فرهنگی هستیم. هدف اصلی ما نیز در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران ایجاد همین راه ارتباطی برای معرفی کتابها و شناخت کتابهای ایرانی است.
ریاض احمدمحمد صالح مدیر اتحادیه ناشران و توزیع کنندگان قطری اظهار داشت: فرصت مشارکت و حضور کشور قطر و ناشران قطری در سیوسومین نمایشگاه حضوری بینالمللی کتاب تهران پس از شیوع کرونا، فرصتی ارزشمند است. آنچه که آغاز نمایشگاه متوجه آن شدیم، این است که تعداد بسیار زیادی از ناشران ایرانی در نمایشگاه شرکت کردهاند و این اتفاق بسیار مثبتی برای برقراری ارتباط دوباره با آنهاست.
مدیر اتحادیه ناشران و توزیعکنندگان کتاب قطر افزود: حضور ما در این نمایشگاه مهم است، چرا که این حضور پس از توقف دوساله به دلیل شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاده و همچنین این حضور فرصتی برای معرفی ناشران موجود در کشور قطر است. ما در کشور قطر تقریباً ۱۵ ناشر و توزیعکننده کتاب داریم که با ۵ نشر از این تعداد انتشارات در نمایشگاه کتاب تهران حاضر شدهایم.وی ادامه داد: انتشارات «دارنبجه» ناشر تخصصی کودک و نوجوان، انتشارات «جامعه قطر» ناشر تخصصی کتابهای علمی، انتشارات «احمدبن خلیفه» ناشر عمومی و انتشارات «روزه» و انتشارات «وتد» نیز ناشران کتابهای عمومی اعم از رمان، تاریخ و فرهنگ کشور قطر است.
احمدمحمد صالح بیان کرد: ما به دنبال تعامل ناشران ایرانی و قطری برای ترجمه کتاب و تبادل علمی و فرهنگی هستیم. هدف اصلی ما نیز در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران ایجاد همین راه ارتباطی برای معرفی کتابها و شناخت کتابهای ایرانی است.
وی همچنین تصریح کرد: در خلال برگزاری نمایشگاه، به ناشران ایرانی سر خواهیم زد و البته نشرهای قطری را معرفی میکنیم تا شناخته بشویم. قطعاً کتابهای متناسب با هویت فرهنگ قطری در میان انتشارات ایرانی برای ترجمه پیدا میکنیم و ناشران ایرانی نیز کتابهایی از انتشارات قطری، متناسب با فرهنگ ایرانی را نیز خواهند شناخت.
مدیر اتحادیه ناشران و توزیعکنندگان قطری درباره حضور ناشران و مسئولان برگزارکننده نمایشگاه کتاب افزود: تعداد بالای ناشران ایرانی اعجاببرانگیز است و از استقبال بالای ناشران بسیار شگفتزده شدیم، همچنین تسهیل در انجام کارهای نمایشگاه توسط مسئولان برگزار کننده نمایشگاه قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: استقبال ملت ایران با وجود اولین روز برگزاری نمایشگاه کتاب بسیار قابل توجه بود. بعضی از شهروندان ایرانی در ساعات اولیه به بازدید از غرفه ما که میآمدند، مشتاق خریداری کتابهای قرار داده شده در نمایشگاه بودند، با وجود اینکه حتی زبان عربی نمیدانستند. این امر نشاندهنده بیداری جامعه ایرانی نسبت به منطقه است و همین موضوع ما را برای مشارکت در نمایشگاه کتاب تهران برانگیخته میکند.
احمدمحمد صالح درباره فرهنگ و مردم ایران افزود: مردم ایران مردمی باشکوه هستند. در عین حال که همسایه و برادر هستیم، ارتباطات فرهنگی مشترکی نیز داریم و فرهنگشان برای نهتنها فرهنگ غریبهای نیست بلکه به ما شبیه نیز هست. تعامل، ارتباطگیری و فرهنگ ملت ایران بسیار غنی است و احساس امنیت فوقالعادهای نسبت ملت و کشور ایران داریم.
وی در پایان عنوان کرد: وقتی لباس عربی پوشیدیم؛ از زمانی که در هتل بودیم تا وقتی که به نمایشگاه رسیدیم دائما مردم عادی درحال خوش آمدگویی به ما بودند و این نشان از مهماننوازی ایرانیهاست و مهماننوازی نیز نشان از فرهنگ تعامل مثبت هر ملت است.

نمایشگاه کتاب سیوسوم نیاز امروز مخاطبان را به بهترین شکل ممکن پاسخ داده است
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران با بیان اینکه نمایشگاه کتاب سیوسوم نیاز امروز مخاطبان را به بهترین شکل ممکن پاسخ داده است، افزود: یکی از ظرفیت های موجود در گام سیوسوم نمایشگاه کتاب استفاده ترکیبی از مجازی و حضوری بود که توانست نیاز امروز مخاطبان را پاسخ دهد.
احمد مسجد جامعی رییس سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و قائم مقام رئیس مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی ضمن دیدار با علی رمضانی قائم مقام رییس نمایشگاه کتاب در گفتگو با ستاد خبری سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نمایشگاه کتاب دوره سیوسوم را موفق ارزیابی کرد و گفت: با توجه به وقفه دوساله و تجربه موفق دو دوره برگزاری نمایشگاه کتاب به شکل مجازی، امروز شاهد برپایی نمایشگاه کتاب به صورت ترکیبی هستیم که به نظر من طرح موفقی اجرا شده است چون نیاز امروز مخاطب را تامین کرده است.
مسجد جامعی تاکید کرد: اگر نمایشگاه کتاب از حالت فروشگاهی و نمایشگاهی فراتر رود خیلی بهتر میشود، نمایشگاه کتاب باید محلی برای گفتگوی نسل جوان امروز با نخبگان معاصر باشد، اگر چنین شود موفقتر عمل کرده است.
وی با بیان اینکه نظام اطلاعرسانی و فضای مجازی باعث شده دسترسی به کتاب به شکل آسانتر در اختیار مخاطب قرار گیرد و دیگر مثل سابق نیست که همه برای خرید کتاب حضوری بیایند و کتاب بخرند. بسیاری از مردم به دلیل مسافت دور از نمایشگاه کتاب تهران و شرایط اقتصادی، امکان حضور در نمایشگاه کتاب را ندارند استفاده از ظرفیت بالای فضای مجازی در نمایشگاه کتاب نیاز امروز مخاطبان و کتاب دوستان بود که توانسته است به شکل خیلی خوب این نیاز را پوشش دهد.
رئیس سابق شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: دو سال وقفه، ظرفیت های جدیدی را به ناشران و اهالی فرهنگ معرفی کرد به این معنی که اگر قرار بود در دهههای گذشته ما نمایشگاه کتاب را به شکل سنتی برگزار کنیم مخاطبان مدت زمان زیادی را باید برای خرید کتاب صرف میکردند، نمایشگاه کتاب امسال ظرفیت های جدیدی را برای حوزه نشر کشور معرفی کرده است.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم آغاز شده و تا سیویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود.
انتهای پیام/
لینک منبع